GOOGLE MIRILDANARAK ŞARKI BULMA ÖZELLİĞİNİ SUNDU

Google sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Artık kullanıcılar istediği şarkımırıldanarak veya ıslık çalarak bulabilecek. Özellikle şarkının çok ufak bir kısmını hatırlamaları bile yeterli.

Gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen bu teknoloji, Google’ın uzun süredir yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin meyvelerinden biri olarak kabul ediliyor. Müzik bulma özelliği, buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ediyor ve dijital dalga biçimine dönüştürüyor. Ardından yapay zeka ile beslenen veri yığınına girerek buna uygun bir dijital dalga biçimi arıyor. Bu melodiyi bulduğunda ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya ulaştırıyor.

Şu anda Pixel cihazlarda kullanılabilir olan bu özellik, Google Asistan’la entegre olarak da çalışabiliyor. Bunun için Google Asistan’ı açıp “What song is this?” diye sormanız gerekiyor. Bunu söyledikten sonra şarkıyı mırıldanmaya veya ıslık çalmaya başlıyorsunuz ve Google Asistan karşınıza hatırlayamadığınız şarkıyı çıkarıyor ve mutlu son. :)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.