PALANDÖKEN: “YOL KENARLARINDAKİ UCUZ AKARYAKITA DİKKAT”

(İHA) - Üç kuruş daha ucuza akaryakıt almak için aracınızın motor ömrünü kısaltarak istenmeyen teknik arızalara mahal vermeyin. Hem kendi canınızı hem de trafikteki diğer vatandaşların canını riske atmayın” dedi. 

“Akaryakıtı ucuza almak için aracınızın motorundan olmayın”

  Yaz tatilinde ve Kurban Bayramı’nda uzun yola çıkan sürücülerin akaryakıt alırken dikkatli olması konusunda uyarıda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son dönemde özellikle pandemiyle birlikte özel araçlara olan yönelim arttığı için araç fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Hem ikinci el hem de sıfır araçların fiyatları cep yakıyor. Tatil sezonunda şehir dışına çıkan vatandaşların büyük çoğunluğu özel araçla seyahat etmeyi tercih ettiği için bu dönemde tasarruf etmek için bazen daha ucuza akaryakıt bulma arayışına girebiliyor. Ancak içinde ne olduğu bilinmeyen kaçak veya katkı maddeli akaryakıt, araç motoruna zarar verip birçok teknik arızaya ve külfetli faturalara sebebiyet verebilir. Piyasada motorin ve benzinin ortalama litre fiyatı belli. Bir ürün, maliyetinin altındaki fiyatlara satılıyorsa, o ürünün kalitesinden şüphelenmek gerek. Özellikle 10 numara yağ ile merdiven altında üretilen kaçak akaryakıt maalesef motor yangını gibi felaketleri beraberinde getirebiliyor” şeklinde konuştu.

“Katkı maddeli akaryakıt aracı ve çevreyi riske atıyor”

  İçinde ne olduğu bilinmeyen akaryakıtın araç ve çevre için büyük bir risk taşıdığını vurgulayan Palandöken, “Kimse ortalamanın altında satışla zararına ticaret yapmaz. İçinde ne olduğu bilinmeyen ucuz yakıtların araç motoruna zarar verdiği, çevre kirliliğine neden olduğu ve trafikteki herkesin can ve mal güvenliğini riske attığı bilinen bir gerçek. Maliyetinin altında satılan kaçak akaryakıtla depoyu ucuza doldurayım derken aracınızın motorundan olup daha ağır bir fatura ödemeyin. Vatandaşlarımız tatil yolculuklarının kabusa dönüşmesini istemiyorsa akaryakıt alırken bildikleri ve güvendikleri istasyonları tercih etmeliler” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.