"MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Mersin Mut Kaymakamlığı, yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için 'Mutlu Anne, Mutlu Bebek' projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 3294 sayılı kanun kapsamında olan yardıma muhtaç ve yeni doğum yapmış veya yapacak annelere, anne-çocuk sağlığının önemini ve doğum sonrası dikkat edilmesi gereken konuları doğru öğreterek, hem bilinçli anne hem de sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amaçlandı.
İlçe merkez ve köylerinden ekonomik yoksunluk içinde bulunan yeni doğum yapan annelere yönelik olarak proje uygulanmaya başlatıldı. Proje hedef kitlesinde bulunan annelere, yeni doğan bir bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler bu bebek seti ile karşılanacak.
Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, toplam 330 yeni doğum yapan anneye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Çocuk sahibi olacak olan anne ve baba adayları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na doğumdan önce başvurmaları gerekmektedir. Projenin Mut’a hayırlı olmasını umut ediyorum. Yeni doğan minik Mutlu bebeklerimizin vatana, millete ve anne babalarına hayırlı bir evlat olmalarını temenni ediyoruz" dedi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.