47. YILDA USART'TAN '' AYŞE SERGİYE KATIL ''

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği ( USART ) , Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47.Yıldönümüne ithafen '' Ayşe Sergiye Katıl '' temalı Uluslararası online Resim Sergisi düzenledi.

53 Ülkeden 213 sanatçınınkatıldığı online sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan USART Başkanı Ressam Hülya Gülmez , ‘’ Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri Ada’dan çıkarmak ve Yunanistan’a bağlamak için Kıbrıslı Türklere yapmış olduğu zulme Türkiye’nin kayıtsız kalması mümkün değildi. Garantör ülke olan Türkiye’nin dış ülkelerle yapmış olduğu görüşmeler sonuç vermeyince Kıbrıs Harekâtı yani TSK kod adı: "Atilla Harekâtı", 20 Temmuz 1974'te dünyaya dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in yaptığı tarihi:"Biz aslında savaş için değil, barış için ve yalnızca Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz" açıklamasıyla duyuruldu… 14 Ağustos’ta "Ayşe tatile çıksın" parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci aşaması başladı ve 16 Ağustos'ta ateşkes ilan edildi. Harekat başarıyla sonuçlanırken, Ada'da yaşayan Kıbrıslı Türk halkının güvenliği de sağlanmış oldu. Barış Harekatı’yla Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakının önüne geçilirken, Kıbrıs Türk halkının varlığı güvence altına alındı. Biz de USART Dernek olarak barıştan yana olan güzel ülkemin ve KKTC’nin yanında Uluslararası 53 farklı Ülkeden 213 sanatçılarımız ile 10. Etkinliğimiz de online resim sergimizde buluşarak desteklerimizi sunmak istedik ‘’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.