SON DAKİKA... VİRÜS KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLER VE KARARLARI BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Bilim Kurulu toplantısı sona erdi saat 15.00'te video konferans yoluyla Bakan Koca'nın önderliğinde toplanan ve 2 saat süren toplantının ayrıntıları hakkında Bakan Koca basın açıklaması gerçekleştirdi ve basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyleydi:

AVM'lerle ilgili alınan kararlar şöyle;

"Eskisi gibi herkes, her zaman AVM'ye gidebiliyor olmayacak. Bununla ilgili rehberler yayınlanacak. Vatandaşımız bunlara internet sitelerinde ve işletmelerden ulaşabilecek. Yeni dönemin kendine has kuralları olacak. Biz bu kurallara alışarak hayatımızı devam edeceğiz."

"AVM'ler açılacak diye; lokantalar, kafeler açılmayacak. Bu işletmeler kapalı olmaya devam edecek. Çünkü bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın da herhangi bir bakanlığımızın da kararı olmadı."

"İmtihanların nasıl yapılması gerektiği konusu Bilim Kuruluna gelmiş olacak. Bize bu konu hakkında görüş bildirmiş olacak."

Sokağa çıkma yasağı bu hafta da devam ediyor.

"Bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağının devam ettiğini söyleyebiliriz. Sadece büyüklerimizle ilgili belirli bir zaman dilimi serbest. Önümüzdeki haftalarla ilgili karar alındıkça açıklamamız olacak."

TFF'nin aldığı kararla ilgili Bakan Koca: "TFF'nin kararı kendisinindir."

"Türkiye Futbol Federasyonu, özgür ve kendi iradesiyle kararı zaten verdi. Dolayısıyla sorumluluk federasyonundur. Federasyon bu kararı alabiliyorsa bu karar kendisinindir, sorumlulukta kendisinindir."

Ücretsiz maske dağıtımı devam edecek ve maske satışları başlayacak.

"Maske konusu yeni bir normalleşme süreci. Bu dönemde maskeye ihtiyacın daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu sebeple bizim daha çok 20-65 yaş arası dönem için 10 günde bir 5'li paketi ücretsiz olarak verme uygulamamız vardı. Şu ana kadar dağıtılan maske sayısı 160 milyonu buldu. Bu dönemde maskeye daha fazla ihtiyaç duyan vatandaşımız olacak. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla yüksek fiyat olmamak kaydıyla bir dönem olacak. Maskeye eczane ve marketler dahil olmak üzere birçok yerden ulaşabilecekler. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızın da bir açıklaması olacak."

Mobil uygulama beklenenden fazla rağbet gördü.

 "'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması ilk günde 5 milyon 600 bin kullanıcıya ulaştı. Bugün itibariyle anlık kullanıcı sayısı 1 milyonu aşmıştır."

Bakan Koca ikinci etabın ismini açıkladı.

"Kontrollü sosyal hayat, hastalıkla mücadelede ikinci dönemin stratejisidir. Özgür ama tedbirli hayat tarzına geçiyoruz.Türkiye korona virüsle mücadelesinde ilk etabı tamamlamıştır. Artık ikinci dönemdeyiz. Başarı yine koşullara bağlıdır. Tedbir almak başarının garantisidir. Tedbir zorunludur çünkü tehdit devam etmektedir."

"Korona virüsle mücadelede ikinci dönemde hedefimiz hastalığın önündeki fırsatları ortadan kaldırmaktır."

"Bugüne kadar tedbirlere sıkı şekilde uyulmasaydı bulunduğumuz noktaya gelmemiz söz konusu olamazdı. Şimdi yaşama alanımız genişliyor."

"Salgın kontrol altına alınmıştır ama virüsle ilgili gerçekler değişmemiştir."

Koca:"İyileşen hasta sayısı,mevcut hasta sayısının önüne geçti"

"Bu hafta ilk kez iyileşen hasta sayımız, mevcut korona virüs hasta sayımızı aştı. Artık salgın döneminde güncel politika ve değişikliklere gidebiliriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.