"YAZIN ARPA ÇAYI İÇEREK TOKSİNLERİNİZDEN ARININ"

(İHA) -   Medipol Pendik Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Gençyürek, arpa çayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arpa çayının diş, kalp, akciğer, böbrek, karaciğer ve mide başta olmak üzere birçok organ üzerinde koruyucu etkisi bulunduğunu belirten Gençyürek, “İyi bir antioksidan içeriğe sahip olmasıyla yaşlılık etkilerine karşı savaşçıdır. Diş sağlığı üzerine olumlu etkileri vardır. Mide bulantısına iyi gelir. Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Lif, magnezyum ve B vitaminleri (B 12 hariç) açısından zengin içeriğe sahip arpanın çözünmez lif içeriği yüksek olduğundan kolesterol düşürücü etkisi var” ifadelerini kullandı.

"Çölyak hastaları tüketmemeli"

  Arpa çayını çölyak hastalığı ve gluten hassasiyeti olanların tüketmemesi gerektiğini hatırlatan Gençyürek, "Arpa çayı akciğerler, karaciğer ve böbrek dostudur. İçerdiği zengin minerallerle kanı temizler. Arpa çayı doğru ve kontrollü kullanılırsa kalp-damar hastalıklarına ve koroner kalp rahatsızlıklarına olumlu etki sağlar" şeklinde konuştu.

"Günde iki bardak içmek yağ yakımını hızlandırıyor"

  Arpa çayının zengin lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenleyerek şişkinlik problemine karşı etkili olduğunu aktaran Gençyürek, sözlerini şöyle tamamladı: "Arpa çayı, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler, tokluk hissi vererek özellikle ana öğünlerde kontrollü yemek yemeyi sağlar. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur. Ancak her şeyde olduğu gibi sağlıklı ürünlerin de fazlası vücutta ters etki yapmaktadır. Günde en fazla 2 bardak tüketilmelidir".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.