DOĞA PARKI'NIN YENİ SAKİNLERİ: "BERDAN" VE "KLEOPATRA"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Tarsus Doğa Parkı’nın en çok ilgi gören türleri arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni dişi aslanın gelmesiyle çoğaldı. Kayseri’deki bir hayvanat bahçesinden getirilen aslanlara, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi.
Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan ve en çok ilgi gören türler arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni genç dişi aslanın gelmesiyle arttı. Daha önce bir erkek ve iki dişi aslan bulunan Tarsus Doğa Parkı’nın yeni sakinleri ayrı bir bölüme konuldu. Kayseri’de bulunan hayvanat bahçesinden getirilen iki dişi aslana, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi. Personel ve veterinerler tarafından özenle bakılan iki aslanın sağlık durumlarının ise iyi olduğu gözlendi.
Tarsus Doğa Parkı veteriner teknikerlerinden Yılmaz Ölmez, Tarsus Doğa Parkı’ndaki iyi yeni cana da özenle bakacaklarını belirterek, “İki tane aslan bünyemize kazandırdık. Kayseri’den geldiler. 1,5-2 yaşları arasındalar. Ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği ve en çok sorduğu türlerden. Birinin adını Berdan, birinin adını Kleopatra koyduk, Tarsusumuza özgü olduğu için. Sağlık durumları şu anda çok iyi. Bir tanesi biraz zayıf kalmış, ekstra takviyelerle gelişimini pozitif yönde etkilemeye çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.